Polední menu v Bohémě

By | 19.5.2011

Po návštěvě Bohémy na speciální menu jsem se rozhodl vyzkoušet i polední menu, které zde připravují.

Každý den je na výběr z několika jídel, která si můžete vybrat například na stránce restaurace na webu Lunchtime.cz. Cena za polední menu je 119,- Kč což na Brno a okolní konkurenci poledních meníček není zrovna málo, ale za tuto cenu dostanete:

  • polévku
  • hlavní chod
  • dezert
  • karafu vody s citrónem

Na druhou stranu si myslím že většina lidí od poledního menu neočekává žádné gastronomické zážitky a jde jim hlavně o to aby se v polední pauze najedli. Byl jsem tedy překvapen, že v době naši návštěvy bylo v restauraci plno.

Je vidět že se zájmem o polední meníčka počítají a přes dobu jejich podávání jsou na plac povolané posily a o hosty se starají 4 číšníci (když jsme tam byli odpoledne tak na place byli pouze 2), ale i přes tuto posilu se na objednávku jídla a jeho servírování čekalo poměrně dlouho. Když jsem při předešlé odpolední návštěvě viděl pouze dva lidi na place, tak jsem si říkal jak to přes poledne zvládají, ale je vidět, že v okamžiku kdy se dá předpokládat větší návštěvnost jsou na to připraveni a na plac vyšlou posily.

Jídlo je podávané ve stejném stylu jako když jdete na jídlo mimo polední meníčka, pouze usazení jsme se nedočkali, ale je otázkou zda přes polední menu to je nutné. Já osobně se přes polední menu usazení ke stolu personálem nedožaduji.

Jídlo opět nezklamalo, bylo chutné a potěchou jak pro oči, tak i chuťové pohárky. Bohéma je rozhodně restaurace kam se vrátím nejen na večeři, ale i na polední menu.

Jak jsem zjistil, tak v Bohémě se bude tento víkend natáčet jeden z dílů další série populárního pořadu Ano, šéfe! Další moje návštěva Bohémy bude až po tomto natáčení, tak uvidíme co se změní.

K polednímu menu bych měl snad pouze dvě připomínky:

  • chtělo by to zkrátit čekací dobu, čekat na objednání poledního menu cca 10-15 minut mi připadá hodně
  • obsluhující personál který umí pouze anglicky, i když to byl pouze jeden z číšníků není na polední menu v české restauraci zcela ideální

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *