Začínáme s Mac OS X: První spuštění počítače s OS X

By | 23.4.2014

Na počítači s OS X jsem již měl několikrát možnost pracovat. Nyní jsem se k němu ale prvně dostal ve stavu kdy se jedná o nově koupený kus, který je potřeba nastavit od začátku a následně jej předat kolegům. Toto jsem zatím nikdy dříve neabsolvoval a tak to byla pro mne výzva.

Průvodce prvním spuštěním Mac OS X je srozumitelný a jasný. Celý proces má 10 kroků a to včetně vytvoření a nastavení Apple ID.

První spuštění OS X

  1. Výběr jazyku průvodce instalací
  2. Vyberte disk na který budete instalovat
  3. Výběr země
  4. Výběr klávesnice
  5. Přenesení dat do tohoto Maca z jiného počítače
  6. Přihlášení pomocí Apple ID. Nyní se můžete přihlásit pomocí existujícího Apple ID nebo vytvořit nové Apple ID. Případně můžete přihlášení pomocí Apple ID přeskočit a přihlásit se později po dokončení konfigurace.
  7. Povolení polohových služeb
  8. Smluvní podmínky
  9. Vytvořit účet pokud jste se přihlásili pomocí Apple ID, které máte svázané s iCloud, tak máte možnost pro přihlášení k Macu používat účet iCloud. Případně tuto volbu můžete zrušit a vytvořit lokální účet. Pro větší bezpečnost doporučuji zadat heslo k účtu.
  10. Klíčenka na iCloudu vám umožní bezpečně synchronizovat vaše hesla a údaje o platebních kartách od iCloudu, kde budou šifrovaně uložena. V případě, že máte více Apple zařízení bude se Vám klíčenka synchronizovat i na tato zařízení. Pokud nechcete nastavovat nyní, tak použijte volbu Nastavit později.
  11. Šifrování disku ve FileVaultu vám umožní chránit data na disku tím že obsah disku zašifrují a nastaví zamykání obrazovky. Toto nastavení je možné udělat i později. Nyní tedy nebudu pokračovat dál bez povolení této funkce.
  12. Diagnostika a využití vám umožní zvolit zda budete Applu zasílat diagnostická data pro zlepšování systému
  13. Nastavování Macu je poslední krok po jehož dokončení můžete začít svého Maca používat.

 

 

One thought on “Začínáme s Mac OS X: První spuštění počítače s OS X

  1. Pingback: Začínáme s Mac OS X: Plocha - MaHa Blog

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *