Apple Watch 2: první setkání a první den

By | 10.5.2017

O chytrých hodinkách jsem už nějakou dobu uvažoval, ale stále jsem byl na rozpacích zda je využiji, zda mi nebudou na ruce vadit nebo zda nenarazím na něco co mi nebude vyhovovat a budu litovat že jsem je kupoval. Když se mi naskytla možnost zapůjčení na vyzkoušení, tak jsem ji využil a hodinky si půjčil k měsíčnímu testování.

K zapůjčení jsem dostal Apple Watch 2 42mm v barevném provedení vesmírně šedá s černým tkaným nylonovým řemínkem. Vzhledem k tomu, že jsem hodinky chtěl vyzkoušet i pro sportovní aktivity, tak Watch 2 byly podmínkou, protože mezi aktivity patří i plavání.

Hodinky pro test a možnost napsání této série článků mi zapůjčila firmy iStyle, které bych tímto rád poděkoval za možnost vyzkoušet si v reálném použití hodinky Apple Watch 2.

Vzhled

První co jsem řešil byl vzhled, který není zrovna standardní pro hodinky a nic tomu nepřidá ani fakt, že všechny “standardní” ciferníky které jsou dostupné mají pouze kruhový tvar. Apple Watch beru nejen jako funkční věc, ale i jako modní nebo chcete-li stylový doplněk. Očekával jsem že v nabídce ciferníků budě alespoň jeden, který bude reflektovat tvar hodinek. Bohužel tomu tak není, škoda. Co se týká vzhledu hardware rak tam nemám v zásadě žádnou výtku nebo připomínku.

Spojení s iPhone

Byť hodinky k základním funkcím nepotřebují iPhone, tak pokud  je budete chtít využít naplno, tak bez propojení s iPhonem se neobejdete. Prvním krokem tak bylo spárování z iPhonem, které přes průvodce, který Vám ve všem napoví a se spojením nebyl sebemenší problém. Nic méně pokud by se někdo potřeboval podívat na postup tak zde je oficiální.

Co je možné použít bez spojení s iPhone

Ikdyž spojení s iPhone je potřeba pokud chcete využít všech funkcí naplno, tak pro některé funkce není přítomnost iPhone nutností. Pojďme se podívat které to jsou:

  • Cvičení
  • Aktivita
  • Čas, budík, minutka a stopky
  • Hudba synchronizovaná do hodinek
  • Fotky synchronizované do hodinek
  • Měření srdečního tepu
  • Upozornění na dýchání

Na co vám bude stačit WiFi

Pokud píši “… bude stačit WiFi”, tak tím myslím WiFi ke které je připojen i iPhone se kterým jsou hodinky spárované. Přes WiFi Vám budou fungovat tyto služby:

  • Siri
  • iMessages
  • Počasí
  • Domácnost
  • Připomínky
  • Akcie
  • Telefonování pokud máte funkční volání přes WiFi

Výběr ciferníku a jeho přizpůsobení

Ono se řekne vybrat ciferník, ale upřímně řečeno nějaký ze které bych řek wow jsem nenašel. Osobně bych upřednostnil jednoduchý ciferník, který bude ctít tvar hodinek, ale bohužel, takový tam není ani jediný. Některé ciferníky se dají lehce “ohnout” k obrazu svému, ale upřímně řečeno, čekal jsem v tomto směru víc. Přizpůsobení se provádí iPhone pomocí aplikace Watch. Nakonec to vyhrál tento, ale

fullsizeoutput_1733

První den tak jak jsou

První den jsem hodinky používal tak jak jsem je vybalil z krabičky. Minimum změn a žádné instalované aplikace. Teprve až v průběhu dnes jsem začal objevovat jaké jsou možnosti přizpůsobení. Nic méně i bez toho aniž bych něco zásadního nastavil jsem s hodinkami dokázal bez problému fungovat.

Notifikace SMS zpráv a iMessages

Pro “konzumaci” obsahu SMS a iMessages jsem nepotřeboval sáhnout po telefonu, vše se dá pohodlně a bez problémů přečíst na hodinkách. Na které zprávy jsem dokázal odpovědět pomocí chytrých odpovědí, které jsou přednastavené nebo pomocí emoti ikon, které jsou k dispozici. Pro všechno ostatní jsem raději použil telefon ikdyž je možné odpověď nadiktovat. To ale prvně musím nastudovat jak na to. Podstatné je že telefon nemusíte mít u sebe aby jste přečetli zprávu nebo na ni jednoduše odpověděli. Super věc a rychle jsem si na ni zvykl.

Příchozí hovor

Pokud Vám někdo volá, tak se Vám příchozí hovor zobrazí na hodinkách, kde ho máte možné přijmout, odmítnou nebo odmítnout s použitím nějaké předdefinované zprávy jako odpovědi. Nemusíte tak mít telefon nutné u sebe aby jste věděli že Vám někdo volá. Pokud chcete příchozí hovor pouze ztlumit, stačí hodinky přikrýt rukou. Všechno to jsou super vychytávky.

Aktivita

Záznam aktivity mě donutil vyrazit do práce vlakem abych mohl vyzkoušet co mi hodinky během dne zaznamenají. Žádný fitness náramek jsem nikdy neměl, takže ne zajímalo co večer hodinky ukáží. Aktivitu je možné průběžně v rámci dne kontrolovat na hodinkách a archiv dat je potom dostupný v aplikaci Aktivita v iPhone. Aktivita za první den vypadal následovně

fullsizeoutput_1730 fullsizeoutput_1731 fullsizeoutput_1732

Výdrž baterie

Výdrž mne překvapila. Na to že jsem měl hodinky první den a zkoumal co umí a měnil různá nastavení, tak večer před spaním ukazovali hodinky ještě 51% baterie. Uvidíme jaká bude realita když budu hodinky běžně používat a ne zkoumat co umí, ale zdá se že by mohli vydržet 2 dny, což by bylo super.

Jaký byl první den

První den je příliš brzo na nějaké objektivní hodnocení, ale subjektivní pocit je pozitivní. Příjemně překvapila výdrž baterie.

One thought on “Apple Watch 2: první setkání a první den

  1. Pingback: Apple Watch 2: Nastavení k obrazu svému - MaHa Blog

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *