Návštěva Bohéma restaurantu v Brně

By | 18.5.2011

Jak jsem psal v jednom z předchozích článků, loni na podzim byla v Brně otevřena restaurace Bohéma a letos v únoru jsem na Slevomatu zakoupil voucher na romantické menu. Dovolat se na telefonní číslo uvedené pro rezervace bylo trochu problém (to je ale i v jiných restauracích, jen přeci personál je pro hosty a ne pro telefon) a tak jsem na webu našel a zkusil ještě další telefon. Nakonec se mi povedlo dovolat a dát rezervaci na 17.5. V den “D” jsem vyrazili jsem na již avízované menu pro dva:

  • 2x Opečená rajčátka servírovaná na bylinkové bagetě s kapary
  • 2x Dýňový krém se šafránovou esencí
  • 2x Pečené francouzské kuřátko cocoulete nadívané s kachními jatýrky a čerstvým tymiánem, doplněno bramborovými srdíčky
  • 2x Horká láska
  • Karafa minerální vody
  • Karafa vína dle výběru
  • 2x Káva (na výběr ze všech druhů káv kromě alkoholických).

Příchod do restaurace je jednoduchý bez nějaké výrazné reklamy, ale já osobně mám rád jednoduchost a tak to že před vchodem není vystaven žádný poutač mi nevadí. Jdu cíleně do restaurace kterou jsem si vybral a o které vím kde je. Prostory restaurace jsou velmi pěkně opraveny, barevně sladěny a působí velmi příjemným až luxusním dojmem.

Po vstupu do restaurace se nás ujal personál a usadil nás ke stolu. V restauraci je kromě nás obsazen ještě jeden stůl a několik stolů v kavárně.

Po usazení ke stolu nám byl přinesen jídelní lístek a personál se nás zeptal co si dáme k pití. Oznámil jsem, že máme objednané romantické menu a předložil jsem voucher a vybrali jsem si bílé víno. Na večeři s námi šel i syn a tak jsem z jídelního lístku objednali řízek a vařený brambor a už jsem se těšil až nám několika chodové menu začnou nosit.

Příjemné bylo i to, že personál se nás zeptal kdy budeme chtít přinést synovo jídlo, zda hned s prvním chodem našeho menu nebo až současně s naším hlavním chodem.

Obratem nám byla přinesena karafa s vodou a zvoleným bílím vínem a ani na první a následující chody jsme nemuseli nijak dlouho čekat. Chvíli po dojezení přišla obsluha odnesla talíře a po chvíli servírovali další chod. Příjemné bylo že při servírování každého chodu nám bylo řečeno co se servíruje. Přesně tak jak bych očekával a jak mi to vyhovovalo.

Nemám znalosti abych byl schopen posoudit zda jídlo má chutnat tak jak chutná nebo zda mu něco chybí či přebývá či je porušena nějaká etika gastronomie. Jídlo našeho menu bylo chuťově dobré, krásně a čistě servírované. Kuchař asi věděl co dělá a jak chce aby jídlo na hosty působilo.

V průběhu naší návštěvy se postupně plnila restaurace i kavárna a bylo vidět že personál na to není zcela připraven a čekací doba se prodlužovala. Na kávu jsme čekali poměrně dlouho a museli jsme si o ni říci což mě trochu překvapilo, protože předešlé chody z menu byly servírované naprosto automaticky. Další, poměrně dlouhé, čekání bylo na zaplacení na které jsem čekali asi 15 minut aniž by si nás někdo všimnul a o zaplacení jsem si musel opakovaně říci.

Zaplacení proběhlo bez problému a mi jsem mohli odejít z restaurace, která se v průběhu naši návštěvy celkem zaplnila. Jak jsem po odchodu zjistil, byla nám naúčtována i káva, která měla být součástí voucheru. Moje chyba je, že jsem si nezkontroloval co jsem platil, ale na druhé straně v takto profilované restauraci bych toto nečekal.

Kdybych měl hodnotit první dojem z restaurace tak asi následovně

Prostředí splnilo moje očekávání. Jídlo bylo chutné (ale chuťově nijak výjimečné) na talířích krásně a čistě kladené a i personálem příjemně servírované. Pokud by se mě někdo zeptal zda se do restaurace vrátím na jídlo, tak mohu říci že určitě ano.

Při plnější restauraci a v některých chvílích bylo vidět, že servis má ještě rezervy. Nebylo to při obsluze našeho stolu ale u okolních stolů po zaplnění restaurace. Mohli jsem ale mít smůlu na nový personál, který byl teprve v “záběhu” a tak uvidíme při příští návštěvě. Sehnat kvalitní obsluhu na plac asi není nic jednoduchého a přitom ne jen jídlo ale i obsluha na place je základ úspěchu. Kuchař může být sebelepší a s jídlem si vyhrát, ale pokud to obsluha nedokáže hostům správně podat, tak to není úplně ono.

Plusy

  • místo a prostředí
  • atmosféra
  • jídlo chuťově
  • jídlo vzhledově

Mínusy

  • obsluha v okamžiku kdy je v restauraci větší provoz nestíhá
  • webové stránky restaurace nejsou ve zcela ideální kondici
  • možnost dovolání se do restaurace by mohla být lepší

Návrhy

  • Dokázal bych si představit že by v restauraci hrál někdo na pijáno. Myslím si že k restauraci by se to hodilo a moc by se mi to asi líbilo. Pochopitelně ne asi přes polední menu, ale v odpoledních a večerních hodinách by to mohlo být příjemné.

 

Poznámka na závěr

  • Nevýhodou za kterou personál ani majitel nemůže a se kterou asi nemůže nic udělat je nemožnost parkování v okolí restaurace.

Rád bych upozornil na to, že v tomto článku jsou uvedeny pouze moje dojmi z návštěvy restaurace a jiní návštěvníci mohou mít jiné zkušenosti a pocity.

2 thoughts on “Návštěva Bohéma restaurantu v Brně

  1. Pingback: Ano, šéfe! z brněské Bohémy již 8.9.2011 v televizi

  2. Kajka

    Dobrý den,
    má trošku jinou zkušenost s voucherem v Bohémě. Na Slevomatu jsem si koupila na jaře úplně stejný a až tak spokojená jsem nebyla:-( Na večeři jsem šla s přítelem, abychom restauraci vyzkoušeli a mohli se do ní popřípadě vracet. Hned po sdělení, že máme zakoupený voucher a chtěli bychom zmiňované menu bylo vidět, že se číšník začal chovat dost odměřeně. Obsluha byla poměrně rychlá, neříkala co jíme, zádrhel však byl v tom, že nám za dobu večeře asi třikrát přeskáladali příbory a některé dokonce jen tak odnesli, aniž bychom je mohli vůbec použít (možná náhoda na nekvalifikovaný personál-to by se ale v takové restauraci nemělo stát). Jídlo bych ohodnotila jako průměr, nic speciálního, žádná mimořádná chuť…průměrný kuchař to zvládne také!!! Další závadou byl dezert, který neodpovídal popisu ani obrázku na Slevomatě (asi došla nějaká surovina, nebo se snámi nechtěli tak párat). Vrchol byl možná i v tom, že jeden ze zaměstnanců (snad i majitel) si sedl k vedlejšímu stolku a začal se s někým poměrně sprostě do mobilu hádat o peníze, což mi přišlo nevkusné!! Nakonec jsme tedy číšníkovi nechali 100Kč spropitné, aby mu to tedy nebylo líto…!!! Závěr: Bohéma si hraje na něco co není, vzhled restaurace neodpovída kvalitě jídla, personálu a hlavně chování! Osobní rada: za takové peníze, které utratíte v Bohémě se mužete v Brně dosita najíst z kvalitních surovin a ve stejném standartu daleko lépe!!

    Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *